Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Σαχλαμάρες

Περίσσεψε η σαχλαμάρα τις τελευταίες μέρες απειλώντας να παλαβώσει ακόμη και τους νοήμονες πολίτες. Η μερίδα των «προοδευτικών» που μόνιμο ντέρτι έχουν να συνευρεθούν με την αριστερά, έσπευσαν να αναμασήσουν τις βλακείες -μια άλλη πασίγνωστη στους νεοέλληνες λέξη ταιριάζει στην περίπτωση- των νοσταλγών του σοσιαλισμού. Όπως σε κάθε άλλη περίπτωση οι χαζοχαρούμενοι ασχολούνται με το περιτύλιγμα αδιαφορώντας για το περιεχόμενο.

Το καρκίνωμα των κουκουλοφόρων ταλαιπωρεί την ελληνική πραγματικότητα 30 τουλάχιστον χρόνια. Με κουκούλες, μάσκες, τουρμπάνια, φερετζέδες, ή μπούργκες τύπου αφγανιστάν, καίνε, σπάζουν, καταστρέφουν ατιμώρητοι επί χρόνια περιουσίες ανύποπτων πολιτών.

Τούτη η κυβέρνηση, που τώχει παρακάνει με τον διάλογο και την συναίνεση διαπίστωσε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση ότι διάλογος με κουφούς δεν γίνεται ούτε και συναίνεση με φανατικούς. Αποφάσισε λοιπόν ότι όποιος την ώρα που παραβαίνει τον νόμο, φοράει κουκούλα θα τιμωρείται αυστηρά. Απλά και ξεκάθαρα πράγματα για ανθρώπους με συνήθη λογική. Όχι όμως και για τους εραστές της ανωμαλίας οι οποίοι αυτοτιτλο- φορούνται «προοδευτικοί».

Πριν ακόμη η κυβερνητική απόφαση βγει στον αέρα οι «μαορί» της ελληνικής πολιτικής σκηνής έστησαν πολεμικό χορό, κραυγάζοντες κουταμάρες και ηλιθιότητες. Μαζί τους οι σαλονόβιοι της κουλτούρας των ρετιρέ κυκλοφόρησαν τα λαπαδιασμένα αστειάκια. «Θα συλλαμβάνονται και όσοι φορούν κράνη»; αναρωτιούνται βλακοπρεπώς. «Δεν κινδυνεύουν όσοι φορούν γυαλιά ηλίου»; «Οι γυναίκες με βέλο, οι χανούμισες της ισλαμικής μειονότητας με τον φερετζέ, οι μελισσοκόμοι (σαν τον Κουφοντίνα) με τις μάσκες υπόκεινται στις διατάξεις του νέου νόμου»; ρωτάνε ειρωνικά οι οπαδοί του Αυνάν.

Δίνουν και παίρνουν τα χαχανητά και οι ατάκες της δεκάρας στα χαζοκούτια από τους παραθυράδες που «αναλύουν» το κυβερνητικό μέτρο. Ώρες-ώρες με όσα ακούω, διαβάζω και βλέπω γίνομαι μνησίκακος. Αν ήταν ένα βραδινό να μπουκάρουν με τις βαριοπούλες και τις βόμβες μολότωφ στα χέρια ένα τσούρμο τσογλάνια στο στούντιο και να τα έκαναν λίμπα, τι θα έλεγαν άραγε την επόμενη οι χαζοχαρούμενοι; Θα διέκοπταν τις σχέσεις με τους μασκαράδες ή θα συνέχιζαν το ειδύλλιο μαζί τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis