Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Αποδράσεις

Φρύαξε από οργή και αγανάκτηση ο παλιμπαιδίζων πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, διότι λέει, με αφορμή την απόδραση δυο κακοποιών από τις φυλακές, η χώρα αναρχοκρατείται. Προφανώς ο κ. Παπανδρέου εκτός της μειωμένης ευφυΐας διαθέτει και ασθενική μνήμη ή τέλος πάντων μνήμη επιλεκτική. Θυμάται τουτέστιν τα καλά και ευχάριστα, ξεχνώντας τα στραβά και δυσάρεστα.

Διότι αν δεν ήταν αμνήμων θα θυμόταν, ότι με το ΠΑΣΟΚ θριαμβεύον στην κυβέρνηση την δεκαετία 1993-2003, απέδρασαν από τις φυλακές 370 κρατούμενοι. Δηλαδή ένας κρατούμενος ανά 10ήμερο. Ακόμη τον Μάιο του 1996, είκοσι ένας (21) κρατούμενοι απέδρασαν από την φυλακή Τρικάλων ανοίγοντας τρύπα στο συρματόπλεγμα.
Και ακολουθούν με πρωθυπουργό τον Σημίτη και υπουργό τον αμνήμονα Παπανδρέου τα εξής γεγονότα:

Τον Φεβρουάριο του 1997 απέδρασαν 44 βαρυποινίτες από τις φυλακές Κέρκυρας ανοίγοντας τούνελ 100 μέτρων. Τον Αύγουστο του 1998, δραπέτευσαν από τις φυλακές Αυλώνα 40 ανήλικοι κρατούμενοι πηδώντας απλώς την μάντρα.

Τον ίδιο χρόνο έχουμε την απόδραση του Σορίν Ματέι που κατέληξε με τον θάνατο της ομήρου που κρατούσε. Το 2001 απέδρασε ο διαβόητος εγκληματίας Πάσαρης αφού σκότωσε 3 αστυνομικούς, μέσα από ένα δωμάτιο, περικυκλωμένος από δυο διμοιρίες των ειδικών δυνάμεων και διέφυγε στο εξωτερικό για να συλληφθεί τελικά στο Βουκουρέστι, όπου και σαπίζει σε φυλακές υπόγειες, υψίστης ασφαλείας.

Τέλος, διότι ο χώρος δεν επαρκεί, το 2002 απέδρασε από τον Κορυδαλλό, ντυμένος σαν νοσοκόμος το αγλάισμα του υποκόσμου Σέντομ.

Όλα αυτά συνέβησαν όχι απλώς χωρίς να παραιτηθεί η κυβέρνηση Σημίτη, αλλά ούτε καν ένας υπουργός. Όπως επίσης δεν παραιτήθηκε ούτε ένας κλητήρας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, όταν το Σάμινα πήγε στον πάτο παίρνοντας μαζί του 82 ψυχές. Υπουργός των ναυαγίων ήταν ο κ. Παπουτσής, ο οποίος αερολογεί τώρα όπως ο αρχηγός του περί πολιτικής ευθιξίας και πράσινων αλόγων.

Βεβαίως δεν κολακεύουν την ελληνική πολιτεία γεγονότα όπως αυτό της… αεροπορικής απόδρασης.

Όχι όμως και να παριστάνει τον γενικό εισαγγελέα το καταδικασμένο στην συνείδηση των Ελλήνων, ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis