Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Προτάσεις...

Καθώς πληθαίνουν οι προτάσεις από κόμματα, φορείς, παραθυράδες της Τιβί, ειδικούς και ανίδεους για το πώς θα βγούμε από την κρίση, δικαιούμαι, νομίζω, κι εγώ να διατυπώσω την δική μου πρόταση, ως μέλος του κυρίαρχου λαού τον οποίο λαό ο μακαρίτης χαρισματικός δημαγωγός είχε κατατάξει στους θεσμούς.
Δικαιούμαι αλλά και υποχρεούμαι να διατυπώσω κι εγώ την άποψη μου, διότι καθήκον όλων μας είναι να συμβάλουμε στην σωτηρία της πατρίδας.
Βεβαίως το Σύνταγμα αναγνωρίζει στην εκάστοτε αιρετή κυβέρνηση το δικαίωμα διαχείρισης των υποθέσεων του κράτους και σε όλους τους άλλους το δικαίωμα της κριτικής, της «φρόνιμης» κατά την υποθήκη του Γέρου του Μωρηά, κριτικής, αλλά μην δίνουμε τώρα σημασία στις λεπτομέρειες. Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοκρατικά ψιλοπαραβιάζουμε το Σύνταγμα. (Ορα Αλαβάνου διακήρυξη «θα καταργήσουμε το Νόμο περί Παιδείας στο πεζοδρόμιο).
Επί του θέματος όμως. Το λοιπόν για την έξοδο της χώρας από την κρίση με παράλληλη προστασία των συμφερόντων του λαού προτείνω το παρακάτω 6-7 σημείων σχέδιο δράσης:
α) Να παγώσουν επί πενταετία οι καταβολές δόσεων από τους δανειολήπτες και ταυτόχρονα να διαγραφούν οι τόκοι.
β) Να χορηγηθεί επίδομα θέρμανσης 1.000 ευρώ στο σύνολο του λαού (όπου λαός εννοούνται τα λαϊκά στρώματα, τα παπλώματα εξαιρούνται) για τα έτη 2009, 2010, 2011.
γ) Το καλοκαίρι να εγκριθεί η καταβολή επιδόματος ψύξης για όλους τους άνω των 60 Έλληνες.
δ) Να διατεθούν 56 δισεκατομμύρια ευρώ, το διπλάσιο των 28 που... χαρίζονται στις τράπεζες για την αύξηση μισθών, ημερομισθίων και συντάξεων.
ε) Να ενισχυθεί ο ορεινός τουρισμός για να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των ελληνικών βουνών.
στ) Να προσληφθούν όλοι οι άνεργοι στο δημόσιο με μισθούς της Ολυμπιακής.
ζ) Να φύγει η κυβέρνηση, επειδή έτσι γουστάρω, και να αναλάβει πρωθυπουργός ο πρόεδρος των πρασίνων.
η) Δωρεάν «βιάγκρα» σε απεριόριστη ποσότητα σε όσους άγουν το 71 ο έτος της ηλικίας τους (να ευλογήσουμε και τα γένια μας) και άνω για να αισιοδοξήσει ο Λαός.
Αν δεν αποδεχθεί το σχέδιο μου η κυβέρνηση είναι εχθρός του λαού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis