Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Έμαθαν τα... νέα

Επιτέλους, τάμαθε τα νέα η... φιλολαικιά αριστερά της Παπαρήγα, του Αλαβάνου, του Τσίπρα και των άλλων παιδιών. Τα 'μαθαν τα νέα και οι συνοδοιπόροι της αριστεράς, Παπανδρέου, Καρατζαφέρης και οι παραφυάδες τους. Έμαθαν ότι η οικονομική κρίση δεν είναι γέννημα της φαντασίας του Καραμανλή και δεν χρησιμοποιείται σαν άλλοθι για να επιβάλει η κυβέρνηση του «αντιλαϊκές» φορολογίες, οι οποίες πλήττουν «τα πλατιά λαϊκά στρώματα, τους φτωχούς και ανήμπορους».

Έμαθε ο αεροκοπανιστής Παπανδρέου ότι το 40% των Αμερικανών κλείδωσαν τα αυτοκίνητα τους, η Boeing κατέβασε τα ρολά, και είναι άγνωστο πότε θα τα ανεβάσει. Έμαθε ο αντιιμπεριαλιστής από σόι πρόεδρος του Πασόκ ότι η Ρενό μιμήθηκε το παράδειγμα της Boeing ότι στην Αυστρία ο εθνικός αερομεταφοράς της πουλιέται έναντι ενός ευρώ και ουδείς ενδιαφέρεται να την αγοράσει.

Έμαθαν αριστεροί και συνοδοιπόροι τους ότι οι δεξιοί ευρωπαίοι ηγέτες παίρνουν μέτρα πρακτικά για να αντιμετωπίσουν την... ανύπαρκτη κρίση, την ώρα που οι σοσιαλιστές και σοσιαλίζοντες περιορίζονται σε θεωρίες. Έμαθαν αλλά μυαλό δεν έβαλαν και επιμένουν να «παίζουν αντιπολίτευση», όπως εμείς στα παιδικά μας χρόνια παίζαμε τις κυρά κουμπάρες.

Δεν τους φθάνουν τα μέτρα στήριξης της αγοράς που παίρνει η κυβέρνηση. Θέλουν περισσότερα λεφτά για τους φτωχούς, απαιτούν να πάρουν επίδομα θέρμανσης περίπου όλοι οι Έλληνες ακόμη και για τους θερινούς μήνες. Αφού ανακάλυψαν την παγκόσμια οικονομική κρίση, ψάχνουν να ανακαλύψουν το μερίδιο της «υπαιτιότητας» του Καραμανλή στην διαμόρφωση της.

Ξέχασαν όσα πρότειναν πριν μερικές εβδομάδες οι θαλασσοβάμονες μιλώντας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Τότε που ο χουβαρντάς Παπανδρέου μοίραζε τον μισό προϋπολογισμό του κράτους για «κοινωνικές» παροχές, επιμένοντας ότι «κρίση δεν υπάρχει, παρά μόνο στην φαντασία του Καραμανλή». Έμαθαν οι αερολόγοι τα νέα που δεν είναι ευχάριστα, αλλά και πάλι ανευθύνως υποκινούν απεργίες, «μαξιμαλίζοντας» παραμένοντες πιστοί στον στόχο τους: Την εξουσία να πάρουν και τσιμέντο να γίνουν όλα τα άλλα.

Έμαθαν οι σοσιαλίζοντες ότι και στην Ισπανία του «σοσιαλιστή» Θαπατέρο τα πράγματα είναι χειρότερα απ΄ όσο στην Ιταλία του δεξιού Μπερλουσκόνι, αλλά παριστάνουν τους κουφούς, διότι αυτό δεν τους βολεύει. Έμαθαν στο βόλεμα και τα άβολα τα αποσιωπούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis