Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

ΣΕΠ

Οι 3 εξουσίες του πολιτειακού μας συστήματος είναι οι εξής πέντε: Νομοθετική, Εκτελεστική, Δικαστική, ΜΜΕ, η λεγόμενη τέταρτη εξουσία και ΣΕΠ, που με την ανοχή των τριών πρώτων και την συμπαράσταση της τέταρτης εξουσίας έχει καταστεί παντοδύναμη. Τίποτε δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα αν δεν το εγκρίνουν οι ΣΕΠ.

Μπορεί η νομοθετική εξουσία, η βουλή να ψηφίζει νόμους, η εκτελεστική εξουσία, η κυβέρνηση να προχωρεί στην εφαρμογή τους, αφού προηγουμένως η δικαστική εξουσία έχει αποφανθεί περί της συνταγματικότητας του νόμου, αν δεν συμφωνήσει η ΣΕΠ, ο νόμος παραπέμπεται στις καλένδες. ΣΕΠ, εστί Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών και αποτελεί πρακτικά την υπέρτατη, ελέω λαϊκισμού εξουσία. Αποφασίζει πχ το δημοτικό συμβούλιο την δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην περιοχή του γουρουνοχωρίου. Η απόφαση επικυρώνεται από το νομαρχιακό και το περιφερειακό συμβούλιο και προσυπογράφεται από τον περιφερειάρχη.

Όλα είναι έτοιμα για να αρχίσουν οι εργασίες προκειμένου να απαλλαγεί ένα ευρύτερο γεωγραφικό διαμέρισμα από την αηδία των παράνομων σκουπιδότοπων. Ξαφνικά εμφανίζεται ο Αγησίλαος, συνταξιούχος ΟΤΑ, πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών του οικισμού Αγριοκερασιάς και δηλώνει on camera «ότι δεν μπορεί να επιτρέψει την κατασκευή του ΧΥΤΑ». Γιατί; τον ρωτάνε. Διότι η δημιουργία του, εκτός του ότι ενδέχεται να αποτελέσει εμπόδιο στην αναπαραγωγή της έγχρωμης καρακάξας είναι βέβαιο ότι θα καταστρέψει κάθε πιθανότητα αναπτύξεως της κοινότητας Παραμαγούλας, γνωστής για την εξαίρετη μυζήθρα της, που βρίσκεται 6 χιλιόμετρα πίσω από την απέναντι κορυφή.
Μα τι είναι αυτά που τσαμπουνάς; του λέει ο επικεφαλής του συνεργείου. Ο Αγησίλαος με την δύναμη που του δίνει η «θέληση» των 126 κατοίκων της Παραμαγούλας είναι ανένδοτος. «Θα κατεβάσω τον λαό στον δρόμο» απειλεί.

Ο επικεφαλής του συνεργείου το ξανασκέπτεται. Ειδοποιεί τον σταθμάρχη του πλησιέστερου αστυνομικού σταθμού. Αυτός τηλεφωνάει στον αστυνομικό διευθυντή. Ο οποίος ζητάει οδηγίες από το Αρχηγείο. Ο αρχηγός λείπει. Ο υπασπιστής επιχειρεί να επικοινωνήσει με τον υπουργό. Βρίσκει έναν γραμματέα, ο οποίος αντιμετωπίζει το θέμα με «κατανόηση».
Ξέρετε, ο υπουργός είναι πολύ ευαίσθητος σε ό,τι έχει σχέση με την κοινή γνώμη. Αφήστε να δει την περίπτωση την Δευτέρα μετά το Σαββατοκύριακο.

Τρεις ώρες αργότερα, ο Αγησίλαος αποχωρεί με τον αέρα του νικητή. Η Παραμαγούλα μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Η αχτύπητη μυζήθρα της δεν θα θυσιαστεί στην ιδιοτροπία ενός τεχνοκράτη. Αν χρειασθεί ο Αγησίλαος είναι αποφασισμένος να το τραβήξει μέχρι τον πρωθυπουργό. Γιατί δηλαδή τον ψήφισε; Στο κάτω κάτω γιατί αγωνίσθηκε ο Λαός να φύγει η Χούντα; Για να ‘χει τον πρώτο και τελευταίο λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis