Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Επιστροφή στη λογική

Ζούμε χωρίς καμία αμφιβολία την πιο μπερδεμένη πολιτικά εποχή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Με εκρηκτικό μίγμα την έλλειψη εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα μετά την κατάρρευση του δικομματισμού, και φυτίλι την ανεργία και την οικονομική δυσπραγία, το παραδοσιακό πολιτικό σκηνικό έχει ανατιναχτεί σκορπίζοντας τους Έλληνες σε κάθε μεριά του πολιτικού φάσματος να ψάχνουν απεγνωσμένα διέξοδο διαφυγής, σε κάποια κομματική έκφραση.

Αν εξαιρέσουμε κάποιους σκληρούς κομματικούς πυρήνες, το σκηνικό αυτή τη στιγμή στη χώρα θυμίζει αφηρημένη τέχνη. Αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, ακροαριστεροί, ακροδεξιοί, ευρωπαϊστές, φεντεραλιστές, δραχμολάγνοι. Όλοι μαλλιά κουβάρια.

Σε όλο αυτό το χαοτικό σκηνικό το μόνο κόμμα, με σταθερά σημαντική εκλογική επιρροή, διαχρονικό κεντροδεξιό πολιτικό προσδιορισμό και συμπαγή πυρήνα είναι η Νέα Δημοκρατία. Και αυτά θα πρέπει να το διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού.

 Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να προσπαθήσει να εκφράσει όλους τους μετριοπαθείς, συνετούς Έλληνες. Όλες τις φωνές της λογικής, που παρά την φοβερή οικονομική πίεση, και το ζοφερό περιβάλλον διατηρούν την ψυχραιμία και την ήπια πολιτική σκέψη. Όλους αυτούς τους συμπολίτες μας που παραμένουν χωρίς καμία κομματική τοποθέτηση.

 Και τέτοιους ανθρώπους δεν θα τους φέρει στης τάξης της με δεξιές στροφές και ακροδεξιά φλερτάκια. Αυτός, αντίθετα, είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος προς την απομόνωση και την εσωστρέφεια. Δεν χρειάζεται το ψαλίδισμα των όποιων άλλων δεξιών πόλων, και πολύ περισσότερο δε χρειάζεται να καλοπιάνει εγκληματίες, για να κερδίσει την «χαμένη της δεξιά πτέρυγα».

Δεν υπάρχει καν το ερώτημα αν θα πάμε δεξιά ή κέντρο. Ελληνικά θα πάμε. Ευρωπαϊκά θα πάμε. Φιλελεύθερα θα πάμε.

Δε χρειάζεται να είσαι «δεξιός» για να αγαπάς τη πατρίδα και την οικογένεια
Δε χρειάζεται να είσαι «κεντρώος» για να πιστεύεις στο κοινωνικό κράτος

Δε χρειάζεται να είσαι ιδιοφυία για να καταλάβεις ότι το κράτος δε μπορεί να είναι επιχειρηματίας, και ότι ο επιχειρηματίας δε πρέπει να γίνει κράτος

Δεν έχουν κομματικό προσδιορισμό η ιδιωτική πρωτοβουλία, το κοινωνικό κράτος, η ελεύθερη βούληση, ο σεβασμός στο συνάνθρωπο, η προστασία των αδυνάτων, η αγάπη προς τη πατρίδα, η ανοχή στο διαφορετικό, η εθνική κυριαρχία, η Ευρωπαϊκή προοπτική.

Δεν θα λυθούν τα σύγχρονα πιεστικά προβλήματα ούτε μόνο από τους «κεντρώους» ούτε μόνο από τους «δεξιούς».

Όλες οι πολιτικές επιλογές αυτού του κόμματος έχουν ιστορικά δικαιωθεί. Ο ίδιος ο εθνάρχης το 1974 λειαίνει τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος.
Δεν είναι δυνατόν 40 χρόνια μετά εμείς να τις ξαναχαράσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis