Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Kavala AirShow. Ούτε αυτό το θέλουμε;


 



Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ακράδαντα στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Την θεωρώ τον μοναδικό μοχλό ανάπτυξης και δημιουργίας. Ούτε το κράτος, ούτε οργανισμοί, ούτε υπηρεσίες, μπορούν να πετύχουν αυτά που μπορεί να οραματιστεί και να μετουσιώσει ο ιδιώτης. 


Το Kavala AirShow είναι κατά βάση μια ιδιωτική πρωτοβουλία. Μια ιδέα επιχειρηματιών και ανθρώπων της αεροπλοΐας με πάθος για το αντικείμενό τους, αλλά και για την Καβάλα. Με αυτά τα εφόδια, με γνώση και όρεξη οργάνωσαν για δεύτερη χρονιά μια αεροπορική επίδειξη που όμοιά της δεν υπάρχει στην χώρα. Το εγχείρημα αγκαλιάστηκε από φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, αλλά και από τον κόσμο που αντιλαμβάνεται πως εδώ υπάρχει κάτι καινούργιο και με προοπτικές.


Δυστυχώς, πάντα σε αυτή τη πόλη, υπάρχει και η μερίδα των αιώνιων γκρινιάρηδων και παντογνωστών που παρότι όλη την προηγούμενη περίοδο δεν είχαν κάποια πρόταση ή ιδέα για το show, είχαν όμως απόλυτη άποψη και κρίση για το αποτέλεσμα. «Ήταν βαρετό», «ήταν ακριβό», «ήταν ανούσιο».  «Πολύ σημαντικό που ξοδέψαμε 30.000 για 2 ελικόπτερα κι ένα αερόστατο» σημειώνει ειρωνικά –και με δόση υπερβολής- κάποιος φίλος στο facebook.

Είναι αλήθεια πως το φετινό show δεν μας «γέμισε» όσο το περσινό. Πράγματι παρότι ήταν άψογο σε οργάνωση και ασφάλεια, υστερούσε σε φαντασία και δημιουργικότητα. Έκλεισε χωρίς κάτι το αξιομνημόνευτο. Παρότι ξεκίνησε εντυπωσιακά, έσβησε σχετικώς αδιάφορα.

  • Θα μπορούσε να έχει άλλη σειρά ιπτάμενων μέσων; 
  • Θα μπορούσε να κλείσει με 2-3 λεπτά πυροτεχνημάτων από τον μόλο;
  • Θα μπορούσε να ξεκινήσει νωρίτερα για να μην μας πιάσει το σκοτάδι;

Προτάσεις μπορεί να κάνει ο καθένας μας ελπίζω. Και είμαι σίγουρος πως οι διοργανωτές θα χαρούν να τις λάβουν υπόψη τους.

Προϋπόθεση όμως για να γίνουν  προτάσεις βελτίωσης, είναι να υπάρχει και του χρόνου το show!

 Η Ξάνθη καταφέρνει να γεμίσει κάθε δρόμο της, στις «Γιορτές της Παλιάς Πόλης», ουσιαστικά ψήνοντας σουβλάκια, αλλά βέβαια και να συγκεντρώνει την μισή βόρεια Ελλάδα στο Καρναβάλι της. Η Δράμα στην Ονειρουπολή της, ταξιδεύει χιλιάδες μικρούς και μεγάλους με χρώματα και εκδηλώσεις. Δεν γίνανε από τη μία μέρα στην άλλη θεσμοί αυτές οι εκδηλώσεις. Χρειάστηκε και πάλι η ιδιωτική πρωτοβουλία, σωματεία, επιχειρήσεις, να βάλουν κόπο και χρόνο, ώσπου το εγχείρημα να αγκαλιαστεί από τους φορείς και κυρίως του δημότες.

Το AirShow είναι μια πρωτόγνωρη, πρωτότυπη, μοναδική εκδήλωση για την Πόλη μας και τη Ελλάδα, και έχει την προοπτική, με την στήριξη όλων, να εξελιχτεί σε ετήσιο γεγονός πανευρωπαϊκής εμβέλειας όπως τα υπόλοιπα airshow της Ευρώπης.

Οι διοργανωτές θα πρέπει, με την ίδια οργανωτική ικανότητα που επέδειξαν κατά την προετοιμασία, να κάνουν τώρα και μια ουσιαστική αποτίμηση των επιτυχιών και τον αστοχιών της φετινής διοργάνωσης και να την ανοίξουν προς ολόκληρη την πόλη.

Να δεχθούν ιδέες, να ακούσουν προτάσεις, να κάνουν την πόλη συμμέτοχο αλλά και συνυπεύθυνο εταίρο στο σπουδαίο εγχείρημά τους.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis