Είναι παροιμιώδης ο αφορισμός που λέει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν Νόμοι για όλα, λείπει όμως εκείνος ο Νόμος που θα επέβαλε την εφαρμογή των άλλων Νόμων στην πράξη.
Αν η κυβέρνηση δεν μεταρρυθμίσει την ισχύουσα με τους Νόμους κατάσταση, όλες οι μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει, αλλά και εκείνες οι οποίες έχουν στα χαρτιά πραγματοποιηθεί θα αποδειχτούν ατελέσφορες. Η Δημοκρατία δεν στηρίζεται ούτε στην αυτοδιοίκηση, ούτε στον κοινοβουλευτισμό, ούτε στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπως ισχυριζόταν ο αποδημήσας Αν. Παπανδρέου, ο Θεός να συγχωρέσει τις αμαρτίες του, στο «συμβόλαιο» του με τον Λαό το 1981.
Δημοκρατία σημαίνει σεβασμός των Νόμων, εφόσον βεβαίως εδράζονται αυτοί στην ανόθευτη λαϊκή κυριαρχία.
Κοινοβούλιο είχε και ο Χίτλερ, αλλά όχι και δημοκρατία. Στα κομμουνιστικά καθεστώτα υπήρχαν χιλιάδες συνδικάτα, τα οποία απλά έκαιγαν λιβάνι στους διαφόρους πατερούληδες τύπου Στάλιν. Δημοκρατία πάντως δεν είχαν.
Τοπική Αυτοδιοίκηση είχαν και ο Φράνκο και ο Μουσολίνι και όλοι οι δικτάτορες και δικτατορίσκοι του μεγέθους του Κάστρο. Αλλά δημοκρατία μπαίνει σε εισαγωγικά, σε αγκύλες, χωρίς εκλογές, ελεύθερες σε τακτά διαστήματα.
Εδώ, δόξα τη δεξιά, έχουμε εξασφαλίσει τον θεσμό των ελεύθερων εκλογών από το 1949, που οι θιασώτες της «δικτατορίας του προλεταριάτου» ηττήθηκαν οριστικά. Όμως ακόμη η δημοκρατία μας παραμένει ημιτελής, όσο ο Αλέκος με το 5% απειλεί θρασύτητα ότι δεν θα επιτρέψει την εφαρμογή του Νόμου για την Παιδεία.
Ούτε βέβαια είναι δημοκρατικό η Αλέκα του ΚΚΕ να εκθειάζει εκ του ασφαλούς την ανυπακοή στους Νόμους, διότι αυτοί είναι... αστικοί, και επιμένει πως «νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη».
Τι σοι Δημοκρατία είναι αυτή στην οποία μια φάρα τσόγλανοι καταστρέφουν σχολικές αίθουσες και δημόσια περιουσία χωρίς να λογοδοτούν σε κανένα; Δεν μπορούμε να μιλάμε για δημοκρατία όταν μια χούφτα αργόσχολοι συνδικαλιστές παραλύουν τις λειτουργίες του κράτους για να κάνουν το κέφι τους, καταπατώντας τους Νόμους, που απαγορεύουν τον ασύδοτο αυταρχισμό τους.
Ποιοι είναι αυτοί οι διάφοροι «πρόεδροι» των ΔΕΚΟ που καθορίζουν με το «έτσι θέλω» το πώς θα διοικηθούν οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί που ανήκουν στον λαό;
Δεν θα περπατήσουν οι μεταρρυθμίσεις αν αυτές προσαρμόζονται ανάλογα με το πόσο δυνατά φωνάζουν οι «θιγόμενοι» από τις αλλαγές.
Η πλεύση είναι μονόδρομη. Μεταρρυθμίσεις με βάση τους Νόμους. Αν δεν μπορεί να κρατήσει η κυβέρνηση αυτήν την πορεία, καλύτερα να το γυρίσει στα εύκολα κι όσο αντέξει η παράγκα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου