Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Πρέπει να τολμήσουμε

Επειδή στις μεγάλες πολιτικές αποφάσεις οφείλουμε να είμαστε ξεκάθαροι:
Η σημερινή εκλογική διαδικασία ανάδειξης προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ξεπερνά τα όρια του κόμματος. Η ΝΔ δεν ειναι ούτε θα γίνει ποτέ ένα μικρό δευτερεύον κόμμα. Ειναι πυλώνας πολιτικής σταθερότητας. Είναι και παραμένει ο μόνος συμπαγής κομματικός σχηματισμός με ξεκάθαρη πολιτική τοποθέτηση και στάση καθ´ όλη την ιστορική της διαδρομή. Γι αυτο και εξακολουθει να εκφράζει τεράστιες μάζες του λαού μας.

 Η ΝΔ θα κληθεί σύντομα -για πολλοστή φορά- να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις και να αναλάβει να χαράξει την πορεία προς το μέλλον, εκφράζοντας τις ανάγκες και προσδοκίες ολόκληρου του Ελληνικού Έθνους.

 Γι αυτό και δεν μπορεί να παραμείνει περιχαρακωμένη και διστακτική. Πρέπει να ξεφύγει από την ασφάλεια της πεπατημένης.

Οι αρχές της κεντροδεξιάς και του φιλελευθερισμού, η δυναμική της ανοιχτής οικονομίας με κοινωνική δικαιοσύνη, οι ορθές πρακτικές που δικαιώθηκαν και πέτυχαν παντού ιστορικά και στις οποίες πιστεύαμε και πιστεύουμε βαθιά, δεν μπορούν να παραμένουν έρμαια του ξεδιάντροπου λαϊκισμού και του επίπλαστου αριστερού "ηθικού πλεονεκτήματος". Πρέπει να γίνουν εφαρμοσμένη πολιτική, καθημερινή πρακτική και κτήμα της κοινωνίας.
Πρέπει η Ελλάδα να πιστέψει επιτέλους στο φιλελευθερισμό!

Και αυτό -με όλο το σεβασμό και την τιμή που οφείλω, σε μία από τις "σημαίες" της παράταξης- ο Βαγγέλης Μειμαράκης θα δυσκολευτεί να το πράξει. Είναι αλήθεια πως ειναι ο απόλυτος εγγυητής της κομματικής ηρεμίας, οργάνωσης και σταθερότητας. Αλλά πιστεύω πως το διακύβευμα των ημερών ειναι μεγαλύτερο από το κόμμα.

 Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως μια σύγχρονη ρεαλιστική ευρωπαϊκή φιλελεύθερη στροφή. Χρειάζεται ρεαλισμό, πραγματισμό, πραότητα, εργατικότητα, ευρείες συμμαχίες, εφαρμόσιμες λύσεις. Θεωρώ καταλληλότερο εκπρόσωπο αυτής της προσέγγισης τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 Πρέπει να τολμήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis