Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ακομμάτιστα …


Είχα υποστηρίξει το 2010, πως είναι αφελές να νομίζει κανείς πως τα κόμματα θα εκλείψουν. «…Τα κόμματα αποτελούν δομικά στοιχεία του πολιτεύματος μας κι ακόμη κι αν υποθέσουμε πως τα δύο μεγάλα κόμματα κλείνουν τον κύκλο τους, κάποια αλλά θα εμφανιστούν." (http://toulkidis.blogspot.com/2010/09/blog-post.html)

Δύο χρόνια μετά υπάρχουν ακόμη κάποιοι που συνεχίζουν να πιστεύουν αφελώς στην διάλυση των κομμάτων. "Αυτά φταίνε για όλα", "να φύγουν οι τρακόσοι (sic)", “σκίστε τις κομματικές ταυτότητες”, "η δύναμη στο λαό" και λοιπά βαρύγδουπα και εν πολλοίς ανώδυνα και εύκολα.

Συμφωνώ, στην ουσία του, με ένα. Σκίστε τις κομματικές ταυτότητες
( για την ακρίβεια –όσοι έχετε- κόψτε τες γιατί είναι πλαστικές και δεν σκίζονται…)
Οι κομματικοί στρατοί έχουν αποδυναμωθεί, ναι. Μεγάλο ποσοστό των στελεχών που παραμένουν στα κόμματα έχουν πια μια τελείως νέα θεώρηση και νοοτροπία (εκτός φυσικά από τους οπαδικού τύπου ακόλουθους και τους αιώνιους yesmen των αρχηγών)

Διαφωνώ όμως στην μετάφραση. Σκίζω την κομματική ταυτότητα δε σημαίνει γίνομαι μάζα και όχλος και λέω "όλοι είναι άχρηστοι" και "να φύγουν  όλοι" και "θέλουν το κακό της φυλής μας". Όχι λοιπόν! Δεν ασχολείται κάνεις να αφανίσει τη φυλή μας! Εμείς οι ίδιοι την αφανίζουμε!

Δε τα κάνανε όλοι μαζί … "περιττώματα". Αυτό προσπαθούν να στο βάλουν στο μυαλό οι πιο... "περιττοί" . Δεν είναι, και δεν είμαστε, όλοι ίδιοι.  Δεν το δέχομαι!

Υπάρχουν πολιτικοί που προσπάθησαν και πέτυχαν πράγματα για αυτή τη χώρα, αλλά και κάποιοι που προσπάθησαν ειλικρινά όμως απέτυχαν. Όλοι αυτοί τίμησαν και τιμούν την αποστολή τους και τον ελληνικό λαό και δε τους αξίζει το τσουβάλιασμα.
Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που δεν προσπάθησαν καθόλου ή ακόμα χειρότερα, έβλαψαν εν γνώσει τους τη πατρίδα.

Αλλά και τι δηλαδή να γίνει; Να μην θα υπάρχουν κόμματα; Ποιός θα κυβερνά; Ο λαός; 
Πότε πέτυχαν οι λαοί να αυτοκυβερνηθούν και δε το χω διαβάσει πουθενά;
"Να φύγουν οι τρακόσοι !"
Μα, θα έρθουν άλλοι "τρακόσοι". Εμείς θα τους φέρουμε.  Και στην τελική τους τριακόσιους τόσα χρόνια ποιος τους έβαλε εκεί. Άλλος λαός;

Λοιπόν, εδώ που φτάσαμε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να σταματήσουμε –επιτέλους- την εύκολη κριτική και να περάσουμε στην  ειλικρινή αυτοκριτική.

Το θέμα είναι να αλλάξουμε πρώτα εμεις και να μάθουμε να διαλέγουμε τους όποιους τριακόσιους. Αλλιώς ας προσπαθήσουμε να γίνουμε κι εμείς ένας από αυτούς.
Να δούμε πια, πόσο ευκολο είναι…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis