Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ο Γιώργος ξανάγινε Γιωργάκης


Σε πείσμα των γνωστών εκδοτικών ομίλων υποστήριξης που παρουσίαζαν τον «μεσσία» να κατεβαίνει σε αργή κίνηση τα σκαλάκια με το κασκόλ να ανεμίζει, ή τον περιβαλλοντικά ανήσυχο και καλογυμνασμένο σύγχρονο εθνικό κυβερνήτη, η αλήθεια έλαμψε πια δυνατά και φωτεινότατα. Το προπέτασμα καπνού κατακάθισε και το παραμύθι τελείωσε. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, ξανάγινε … Γιωργάκης.

Εδώ και 2-3 μήνες –αν όχι εξαρχής δηλαδή- ο πρωθυπουργός είναι απών. Την ίδια ώρα που εκλιπαρεί τους «έξω» να αφήσουν την Ελλάδα ήσυχη να ξεπεράσει την κρίση της, οι «έσω» μιλάνε για δραχμή! Οι υπουργοί του αυτοσχεδιάζουν, ο κομματικός μηχανισμός του αλληλοσπαράζεται, και βέβαια το βαθύ ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει, συνεχίζοντας την συνδικαλιστική του χούντα.

Λίγοι βέβαια παραξενεύονται γι αυτό. Από το ξεκίνημα του, ήξεραν όλοι πως είχε ελάχιστο πολιτικό χρόνο μήπως και αποδείξει πως μπορεί! Και τελικά τον σπατάλησε ολόκληρο προσπαθώντας να μας βάλει στο ΔΝΤ. Ποτέ κανείς δεν περίμενε πραγματικά κάτι από τον Γιωργάκη.

Στέλεχος όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, δεν κόμιζε τίποτα καινούργιο κι ας προσπαθούσε απεγνωσμένα να πείσει πως αλλάζουμε ή βουλιάζουμε.
Τυχαία εκλεγμένος στον Πρωθυπουργικό θώκο πρώτα λαμβάνοντας το Σημιτικό δαχτυλίδι και κατόπιν εκμεταλλευόμενος την πολιτική αυτοκτονία Καραμανλή (πόσο "τυχαία" και πόσο "αυτοκτονία" θα το δείξει η Ιστορία… ), έμοιαζε κυριολεκτικά σαστισμένος στελεχώνοντας μια κυβέρνηση, παιδική χαρά.

Τραγικός δέσμιος των δικών του προεκλογικών ψεμάτων, αλλά και τις αντιπολιτευτικής τακτικής του ΟΧΙ,- κλασικά χαρακτηριστικά του «Παπανδρεισμού»- είναι τώρα πια αδύνατον να απαιτήσει θυσίες από τον λαό στον οποίον υποσχέθηκε λεφτά, ή συναίνεση από την αξιωματική αντιπολίτευση την οποία άφησε μόνη της στα εδρανα της Βουλής κατά την σημαντικότατη ψηφοφορία για την αλλαγή του Συντάγματος πριν μόλις μερικά χρόνια.

Με τη πλάτη στον τοίχο και με την ουρά στα σκέλια, περιφέρεται στα διεθνή λόμπυ και σαν τον επαίτη ζητάει ελεημοσύνη, ανήμπορος να πάρει στο εσωτερικό έστω και μία απόφαση που να αποδεικνύει πως δεν είναι ανίκανος.

Δυστυχώς, σε αυτή την έσχατη ευκαιρία της Ελλάδας, να πραγματοποιήσει έστω και κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις αγορών και ευρωπαίων εταίρων, κάποια βήματα αλλαγής και προόδου, Πρωθυπουργός είναι ο Γιωργάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis