Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

35ωρο εδώ και τώρα!


Θα τρελαθούμε σε αυτή τη χώρα!

Και μόνο η συζήτηση για το 40ωρο των δημοσίων υπαλλήλων είναι ανούσια. Πρώτον γιατί δεν θα έπρεπε καν να συζητάμε για τα αυτονόητα. Δεύτερον διότι τον κλασικό τον Έλληνα τον Δημόσιο Υπάλληλο, και 45 ώρες να τον βάλεις να δουλεύει, αυτός θα βγάλει δουλειά για 20. Άσε που τις υπόλοιπες 25 μπορεί να σ' τις ζητήσει σε επίδομα ιδρώτα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, είχαμε και την μαγική αντίδραση από τη «δεξιά» και «καπιταλιστική» αντιπολίτευση: «Δεν ψηφίζουμε το 40ωρο αν δεν μας αποδείξει η Κυβέρνηση ότι από την επιμήκυνση αυτή θα εξοικονομηθούν 45000 θέσεις εργασίας» …

Μα αυτό είναι το πρόβλημα κύριοι; Πιστεύετε ειλικρινά πως επειδή ο Δημόσιος Υπάλληλος θα κάθεται 30 λεπτά παραπάνω κάθε μέρα στο γραφείο μετά τις 3 το μεσημέρι, θα αυξηθεί η ταχύτητα διεκπεραίωσης εργασιών; Το πολύ πολύ να αυξηθεί η κατανάλωση καφέ!

Αυτοί που δούλευαν θα συνεχίσουν να δουλεύουν. Αυτοί που κοιτούσαν θα αποκτήσουν άλλη μισή ώρα τη μέρα στο Facebook.

Όσο κανείς δεν ελέγχει κανέναν, όσο ο υπάλληλος που δουλεύει 37,5 ή ακόμη και 25 ώρες πληρώνεται το ίδιο με αυτόν που δουλεύει ήδη 40 ή και 45 από την καλή του τη καρδιά και το φιλότιμο, όσο η μονιμότητα παραμένει παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία, η εργατοώρα στο Ελληνικό Δημόσιο δεν αποτελεί μονάδα μέτρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis