Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Όσα δε φτάνει η αλεπού...


Στις πρόσφατες εκλογές του επιμελητηρίου Καβάλας το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να μην εκπροσωπηθεί με συνδυασμό. Προτίμησε να μην βοηθήσει πουθενά, φτάνοντας μάλιστα και σε σημείο να αποθαρρύνει μέλη του από το να κατέβουν με τον συνδυασμό του Αγγέλου Τσατσούλη. Δε με ενδιαφέρει. Κλασική κομματική τύφλα.

Όμως αντί αν μη τι άλλο να σιωπήσει, έχει εδώ και τρεις μέρες επιδοθεί σε ένα ξέφρενο μπαράζ επιθέσεων και λιβελογραφημάτων, με τη βοήθεια πάντα των γνωστών παπαγάλων του. Αυτό δεν το προσπερνάω.

Το ότι το ΠΑΣΟΚ δεν τίμησε τους επιχειρηματίες της Καβάλας κατεβάζοντας τουλάχιστον ένα συνδυασμό του χώρου του ή συμπράττοντας με την επιτυχημένη διοίκηση Τσατσούλη ή προτείνοντας στελέχη, καταδεικνύει το πραγματικό πρόσωπο και τις πεποιθήσεις του κινήματος: «ή το Κόμμα ή κανείς». Συνεχίζει δε, να υποτιμά και τα ίδια του τα στελέχη, αφού εκ στόματος του γραμματέα τη Νομαρχιακής Επιτροπής του κ Χατζηχρήστου, δηλώνει πως «τα ψηφοδέλτια γεννιούνται μόνο από την ανάγκη να εκλεγούν κάποιοι καλύτεροι». Άρα δε θεωρεί κανένα στέλεχος του κινήματος καλύτερο από τον κ Τσατσούλη.

Η παραφιλολογία του ΠΑΣΟΚ και των παπαγάλων συνεχίζει με άρθρα και δηλώσεις του τύπου «ένας στους δέκα ψήφισε», «με 16% συμμετοχή κανονικά θα έπρεπε η διοίκηση να παραιτηθεί» και άλλα γραφικά.

Εκτός του ότι όλα αυτά αντιτίθενται στην απλή λογική, αλλά και στα μαθηματικά, - αφού το πραγματικό ποσοστό συμμετοχής είναι  λίγο κάτω από 30% και έχει στηρίξει σχεδόν απόλυτα τον κ Τσατσούλη- αντιτίθενται και στην Δημοκρατία. Διότι στις δημοκρατικές ελεύθερες εκλογές, αποφασή παίρνουν αυτοί που ψηφίζουν και με βάση αυτούς κυρώνεται το αποτέλεσμα και διορίζονται διοικήσεις. Ή μήπως την δημοκρατία την ερμηνεύουν κατά το δοκούν οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ;

Το ποσοστό κοντά στο 40% που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις στην χώρα μας με παράλληλη αποχή κοντά στο 30% και 2-3% άκυρα/λευκά,  έχει καθίσει κάνεις τους να το αναγάγει σε πραγματικό ποσοστό επί των εγγεγραμμένων να δει πόσο κάνει; Μήπως κάνει 30%; Ή δε ξέρουν τόσο καλά μαθηματικά; Δηλαδή να κηρύξουμε τις Κυβερνήσεις μας παράνομες;!

Λοιπόν οι ακροβατισμοί αυτοί, προκειμένου να έχουμε κάτι να λέμε μια που δεν είχαμε τα κότσια να κατέβουμε κόντρα στον Τσατούλη, εκτός από μικροκομματικοί και μικρόψυχοι είναι και εξαιρετικά επικίνδυνοι.

Είναι δυνατόν ο κ Χατζηχρήστου, γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής ενός δημοκρατικού κυβερνητικού κόμματος, να δηλώνει δημόσια πως "η αποχή είναι πολύ σωστή πολιτική σκέψη" !?

Κύριοι: Συγκεντρωθείτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis